Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

shutterstock_426306655

Η νέα αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου με MIS (minimal invasive syrgery) οπίσθιας προσπέλασης, με χρήση εξατομικευμένων οδηγών τοποθέτησης των προθέσεων.

Η οστεοαρθρίτιδα αποτελώντας μια συχνή πάθηση η οποία οφείλεται στην προοδευτική εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου, επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών και υποβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους.

Ο πόνος αποτελώντας ένα από τα κύρια συμπτώματα της πάθησης, καθώς και ο περιορισμός της έσω και έξω στροφής του ισχίου, εμφανίζονται στην αρχή έπειτα από έντονη δραστηριότητα ενώ στα μετέπειτα στάδια της πάθησης γίνονται προοδευτικά επιδεινούμενα και είναι αυτά που οδηγούν τον ασθενή στον ορθοπαιδικό χειρουργό.

Όντας μια απόλυτα επιτυχημένη και ασφαλής επέμβαση η ολική αρθροπλαστική του ισχίου περιλαμβάνει τη χειρουργική αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών με μια τεχνητή άρθρωση.

Η νέα εξατομικευμένη αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας με χρήση εξατομικευμένων οδηγών τοποθέτησης των προθέσεων αποτελεί μια επαναστατική εξέλιξη της χειρουργικής του ισχίου.

Μετά από τον κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο ο ασθενής υποβάλλεται σε MRI έλεγχο του πάσχοντας ισχίου. Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού γίνεται η τρισδιάστατη ανακατασκευή του πάσχοντας ισχίου. Ακολουθεί ο προεγχειρητικός σχεδιασμός από την πλευρά του ορθοπαιδικού χειρουργού της επέμβασης. Γίνεται δηλαδή προεγχειρητικά η επιλογή των κατάλληλων για τον ασθενή προθέσεων, καθορίζεται το μέγεθος και ο προσανατολισμός τους με ακρίβεια χιλιοστού. Με βάση τη μελέτη αυτή ακολουθεί η κατασκευή ειδικών οδηγών που βοηθούν στην προεπιλεγμένη τοποθέτηση των προθέσεων μοναδικών για τον κάθε ασθενή, οι οποίοι και συνοδεύουν την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων της ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με υψηλή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Επιπλέον η ελάχιστα επεμβατική τεχνική που ακολουθείται κατά την τοποθέτηση των προθέσεων προκαλεί λιγότερο ιστικό τραυματισμό των μυών και των τενόντων της άρθρωσης χωρίς να απαιτείται εκτεταμένη αποκόλληση ή διήνησή τους.

Η ελάχιστα επεμβατική εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική ισχίου έχει ως πλοεονεκτήματα:

  • Την εξατομικευμένη τοποθέτηση των προθέσεων με ακρίβεια χιλιοστού.
  • Την ελαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο.
  • Τη μείωση της απώλειας αίματος και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάγγισης του ασθενούς.
  • Τον ομαλό τρόπο βάδισης χωρίς χωλότητα (ο ασθενής δεν κουτσαίνει).
  • Τη μείωση του συνολικού χρόνου νοσηλείας.

 

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ