Θεραπεία με PRP

shutterstock_72131674

ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΛΟΓΩΝ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ (PRP)

Είναι μια επαναστατική και πολλά υποσχόμενη μέθοδος που βοηθά με πολλαπλούς τρόπους τραυματισμούς, εκφυλιστικές βλάβες, ακόμη και χρόνιες παθήσεις μυών, τενόντων, συνδέσμων και οστών. Πολύ σημαντικός παράγοντας για την μέθοδο αυτή  είναι η συλλογή των αιμοπεταλίων τα οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα στο πλάσμα του αίματος. Τα αιμοπετάλια είναι αυτά που είναι υπεύθυνα για την πήξη του αίματος. Όταν ενεργοποιηθούν, απελευθερώνουν ουσίες που ονομάζονται «αυξητικοί παράγοντες» και στόχο έχουν την επούλωση. Οι αυξητικοί παράγοντες καταστέλλουν επίσης την λειτουργία των μακροφάγων κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επιδείνωση της βλάβης.

Ο οργανισμός μας φροντίζει, μέσω των συστατικών που παράγονται στο αίμα, για την επούλωση των «βλαβών» που προκύπτουν. Πολλές φορές όμως λόγω παραγόντων όπως το κάπνισμα, το ποτό, η έλλειψη υγιεινής διατροφής και περιπτώσεις σακχαρώδους διαβήτη, δεν δύναται να ολοκληρώσει τον σκοπό του και έτσι η πάσχουσα περιοχή δεν καταφέρνει να προμηθευτεί με αρκετά από τα απαιτούμενα αιμοπετάλια, με αποτέλεσμα οι βλάβες να διαιωνίζονται και πολλές φορές να χειροτερεύουν.

Με μια απλή και τυπική λήψη αίματος σε ειδικά αποστειρωμένα φιαλίδια, στο Ιατρείο (ποσότητα πανομοιότυπη με αυτήν της γενικής αίματος σε μηνιαίο check up) ο Θεράπων Ιατρός μπορεί να κάνει αυτό που ο οργανισμός δεν μπορεί. Τα φιαλίδια τοποθετούνται σε μηχάνημα το οποίο πραγματοποιεί φυγόκεντρο κίνηση. Η φυγόκεντρος υποχρεώνει τα συστατικά του αίματος να διαχωριστούν.

Μετά το διαχωρισμό των συστατικών του αίματος ο θεράπων Ιατρός θα φροντίσει να απομονώσει το πιο πλούσιο σε αιμοπετάλια μέρος από το πλάσμα και θα το ενεργοποιήσει άμεσα προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα χλωριούχου ασβεστίου το οποίο κάνει τα αιμοπετάλια να εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες. Επόμενο και τελευταίο βήμα η διήθηση και έγχυσή του στην πάσχουσα περιοχή του ασθενούς.

Όλη η διαδικασία κρατάει περίπου 30 λεπτά και γίνεται σε μια απλή τυπική επίσκεψη στο Ιατρείο. Ο ασθενής είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από το Ιατρείο με μόνο περιορισμό την αποφυγή αντιφλεγμονώδους και αντιπηκτικής φαρμακευτικής αγωγής για πέντε (5) μέρες μετά τη θεραπεία.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν και να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα στις εξής περιπτώσεις:

Ώμος: αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, τενοντίτιδες και μερικές ρήξεις συνδέσμων.

Αγκώνας: αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, τενοντίτιδες, έσω και έξω επικονδυλίτιδα, θλάσεις και μερικές ρήξεις συνδέσμων.

Άκρα χείρα: τενοντίτιδες και αρχόμενη αρθρίτιδα βασικής άρθρωσης αντίχειρα.

Ισχίο: αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, τροχαντηρίτιδα, τενοντίτιδες και θλάσεις.

Γόνατο: αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, χονδροπάθεια επιγονατίδας, τενοντίτιδες, θλάσεις και μερικές ρήξεις συνδέσμων.

Άκρος πόδας: αρχόμενη οστεοαρθρίτιδα, χονδροπάθεια, διάστρεμμα, τενοντίτιδες και πελματιαία απονευρωσίτιδα.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ